( 06 ) 441 97 859 paulien@voedingenwelzijn.nl
De meesten van ons hebben aan het  begin van een nieuwe jaar een goed voornemen…. Gezonder eten, meer  sporten, afvallen. Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak gaan de eerste weken van een leien dakje, maar al gauw wordt de handdoek in de ring gegooid. Is dit voor jou herkenbaar? Lees dan zeker verder…    
We hebben ons zelf vaste gewoonten aangeleerd die elke dag weer terugkomen. Dit is voor ons vertrouwd. Waarom zou je dan anders willen? Dit voelt toch veilig? We kunnen meer dan dat we denken. Het gaat hierbij om loslaten en vertrouwen op jezelf. Je zult hierbij uit je comfort zone moeten stappen. Dit is ook de manier hoe ik mensen begeleid in mijn Praktijk. We bespreken samen jou doel(en) die je wilt bereiken en hoe je die kunt behalen. Daarmee houden we rekening met de volgende onderwerpen……

Het zelf willen…… Laat het voor je zelf niet voelen als ‘moeten’ maar ‘willen’. Jij maakt zelf de verandering. Een ander kan het niet voor jou doen.

Het opschrijven van jouw doel…… Het opschrijven van wat jij uiteindelijk wilt bereiken geeft houvast. En het is fijn om het weer terug te lezen. Laat jouw doel haalbaar zijn en leg de druk niet te hoog voor jezelf. In kleine stappen je doel behalen geeft meer motivatie.

Zet jouw slachtofferrol opzij…… ‘Ik hou het niet vol’ of ‘ik kan het toch niet’. Pak jezelf aan en neem je verantwoordelijkheid. Veranderingen zijn nooit te laat in te brengen. Je kunt beter laat starten dan helemaal niet.

Het gras is niet groener bij een ander…… Veranderingen doe je voor jezelf en niet voor een ander. Je hoeft jezelf niet te bewijzen. Jij doet het op jouw manier en in je eigen tempo. Hierin heb jij zelf de regie.

Neem waar nodig hulp in handen…… Bespreek in je omgeving waar jij op dat moment mee bezig bent en laat je steunen. Dit geeft kracht om verder te komen.

Mocht je hierin hulp nodig hebben dan help ik je graag! Laat een bericht achter via de mail of maak telefonisch een afspraak.